Tankevækkende foredrag med vid og bid

I skal ikke hyre mig, hvis I ønsker underholdning og feel good-stemning. Ønsker I derimod et tankevækkende foredrag med vid og bid, er I kommet til den rette. Mit ærinde er at udfordre og provokere og opfordre jer til at reflektere over nogle af de ting i arbejdslivet, vi har det med at tage for givet.

Gennem knapt 25 år har erhvervslivets mænd og kvinder givet mig deres fortrolighed og tillid. De har fortalt mig om deres hemmeligheder, deres drømme og deres frygt. De har svaret på mine spørgsmål, lyttet til mine råd – og indimellem fulgt dem.

Jeg kender arbejdslivets sjælekvaler. Jeg kender mellemlederne, der får presset sjælen ud mellem KPI-fokuseret topledelse og følelsesmæssigt krævende medarbejdere. Jeg kender de medarbejdere, der bærer verden på deres skuldre, og toplederne, der gemmer på en indimellem ubærlig ensomhed. Jeg kender de mænd, der når frem til midten af livet med smagen af aske i munden, ved tanken om et liv der har været dedikeret til at skabe resultater, mens børnene er blevet store og hustruen en fremmed. Jeg kender de kvinder, der slæber på en dødelig udmattelse fra midten af trediverne til slutningen af fyrrerne.

Det er med de historier i hjertet og med metoder til at skabe et mere professionelt og mindre følelsesmæssigt belastende arbejdsliv, jeg holder foredrag.

MÅLGRUPPE

Fordi foredragene indeholder diskussioner og interaktion, er det vigtigt, at målgruppen er rimelig ensartet. Jeg taler på et vist abstraktionsniveau (med humor og varme), så mine foredrag er mest velegnede til mennesker med mellemlange eller lange uddannelser.

EMNER

Jeg tilpasser emnet til jeres individuelle behov og situation. Nedenfor er et par forslag til emner.

Det er altså et arbejde! (for medarbejdere)

I vores årer løber rester af blod fra vikinger, bønder og fiskere. Vi har fået den protestantiske etik ind med modermælken, vi er vokset op i kernefamilier og er formet af sidste århundredes andels- og fagforeningsbevægelser. Men undervejs har vi tabt meget på gulvet. Vi har tabt vores forfædres rå styrke til at udholde livets slag, vi har splittet familiernes tryghed, vi har vendt ryggen mod en gud, der dog indimellem kunne trøste og forklare, og vi har mistet fornemmelsen af pligten og ansvaret overfor fællesskabet.

Men mennesket kan ikke leve uden tryghed, mening, kærlighed og fællesskab, og i dag retter vi i stedet vores higen mod de nye meningsinstitutioner, arbejdspladserne.

Problemerne opstår, når vi søger efter mere, end arbejdspladserne kan tilbyde. Så bliver nogle af os skuffede, mange bliver syge, og resten bliver meget, meget trætte. I dette foredrag fortæller jeg, hvordan vi kan arbejde med glæde og energi uden at blive syge.

Slip for følelsestyraniet! (for ledere)

Der er et opgør på vej, og det kommer fra mellemlederne. De maste stakler, der engang blot skulle lede og fordele arbejdet, bliver efterhånden pålagt flere og mere umulige opgaver. Men vi gider ikke mere. Vi gider ikke sliddet, bekymringerne, de uendelige og ligegyldige møder, rejserne og overnatningerne Comwell-style. Og vi gider ikke være både præst, forælder og filosof. Offerrollen har sneget sig ind på arbejdspladserne, mens vi så den anden vej.  Det, der startede som midler til at skabe begejstring og god holdånd, er blevet til omklamrende omsorg, der viger tilbage fra at være tydelig.

Hvor kommer den idé fra, at nogle voksne mennesker skal give nogle andre voksne mennesker omsorg, anerkendelse og inspiration for at gå på arbejde? Vel at mærke lønnet arbejde? Og hvordan kan vi lede og arbejde uden at måtte sælge vores sjæl?

HVAD FÅR I?

Aha-oplevelser og konkrete redskaber til publikum                           

I god tid inden foredraget taler vi sammen i telefonen, så jeg forstår jeres situation og ønsker. Vi aftaler, hvilke hovedbudskaber jeg skal dække, og hvilke øvelser og diskussioner jeg giver deltagerne.

Mine slides er ordfattige og med inspirerende og ”store” billeder.

De fleste deltagere går fra mine foredrag med aha-oplevelser og nye indsigter omkring deres personlige forhold til arbejdslivet og livet i det hele taget. De redskaber, jeg giver undervejs, er konkrete og nemme at huske og bruge. Nogle af deltagerne vil gå glade fra foredraget, andre vil være irriterede, fordi jeg har pillet ved nogle af deres grundantagelser.

I modtager min slidepakke som pdf-fil til fri distribution blandt deltagerne.


INTERESSERET I ET OPLÆG?


Læg dine kontaktinfo, og jeg vender tilbage.