Foredrag

Gennem mere end 20 år har erhvervslivets mænd og kvinder givet mig deres fortrolighed og tillid. De har fortalt mig deres hemmeligheder, deres drømme og deres frygt. De har svaret på mine spørgsmål, lyttet til mine råd – og indimellem fulgt dem.

 

Jeg kender arbejdslivets sjælekvaler. Jeg kender mellemlederne, der får presset sjælen ud mellem KPI-fokuseret topledelse og følelsesmæssigt krævende medarbejdere. Jeg kender de medarbejdere, der bærer verden på deres skuldre, og toplederne, der gemmer på en indimellem ubærlig ensomhed. Jeg kender de mænd, der når frem til midten af livet med smagen af aske ved tanken om et liv, der har været dedikeret til at skabe resultater, mens børnene er blevet store og hustruen en fremmed. Jeg kender de kvinder, der slæber på en dødelig udmattelse fra midten af trediverne til slutningen af fyrrerne.

Det er med de historier i hjertet og med en håndfuld metoder til at skabe sig et mere professionelt og mindre følelsesmæssigt belastede arbejdsliv, jeg holder foredrag.

 

Fordi foredragene indeholder diskussioner og interaktion, er det vigtigt at målgruppen er rimelig ensartet. Jeg taler på et vist abstraktionsniveau (med humor og varme) så mine foredrag er mest velegnede til mennesker med mellemlange e

ller lange uddannelser.  

Foredragenes pris ligger mellem 25-35.000,- ekskl. moms, afhængig af varighed og deltagerantal.

 

Nedenfor er et par forslag til emner, men ellers tilpasses emner til jeres behov og situation.

 

LAD FØLELSERNE BLIVE HJEMME (for medarbejdere)

I vores årer løber rester af blod fra vikinger, bønder og fiskere. Vi har fået den protestantiske etik ind med modermælken, vi er vokset op i kernefamilier og er formet af sidste århundredes andels- og fagforeningsbevægelser. Men undervejs har vi tabt meget på gulvet. Vi har tabt vores forfædres rå styrke til at udholde livets slag, vi har splittet familiernes tryghed, vi har vendt ryggen mod en gud, der dog indimellem kunne trøste og forklare, og vi har mistet fornemmelsen af pligten og ansvaret overfor fællesskabet. Men mennesket kan ikke leve uden tryghed, mening, kærlighed og fællesskab – så vi vendte os i stedet mod arbejdspladserne; disse nye meningsinstitutioner – og vi søgte tryghed, mening, kærlighed og fællesskab der. Vi søgte mere, end arbejdspladserne kan tilbyde. En del af os blev skuffede, mange blev syge, og resten er meget, meget trætte. Hvordan retter vi op på det?

 

VI VIL TJENE VORES LØN UDEN AT SÆLGE VORES SJÆL (for ledere)

 

Der er et opgør på vej, og det kommer fra mellemlederne. De maste stakler der engang blot skulle lede og fordele arbejdet, får efterhånden pålagt flere og umulige opgaver. Vi gider ikke mere. Vi gider ikke sliddet,  bekymringerne, de uendelige og ligegyldige møder, rejserne og overnatningerne Comwell-style. Og vi gider ikke være både præst, forælder og filosof. Offerrollen sneget sig ind arbejdspladserne, mens vi så den anden vej.  Det der startede som midler til at skabe begejstring og god teamånd, er blevet til omklamrende omsorg der viger tilbage fra at være tydelig.  Hvor kommer den ide fra, at nogle voksne mennesker skal give nogle andre voksne mennesker omsorg, anerkendelse og inspiration for at gå på arbejde? Vel at mærke lønnet arbejde?

Vi skal have fundet en anden måde at arbejde på, så vi kan tjene vores løn uden at måtte sælge vores sjæl.

 

FS Viborg